SPESİYAL KADAYIF TARİFİ
Malzemeler:
- Sarma Kadayıf, Bülbül Yuvası ya da Gül Kadayıf Tatlısı
- 1000 gr. Şeker (5 su bardağı)
- 1000 ml. Su (5 su bardağı)
- Limon: 3-4 damla limon suyu
Hazırlanışı:
- Tüm şerbet malzemelerini (şeker, su, limon) uygun bir tencereye koyarak kaynatıyoruz.
- Orta ateşte şerbeti yaklaşık 30 dakika kaynatıyoruz.
- Şerbet damlaları ağırlaşmaya başladığında, uygun kıvama ulaşmış olur.
- Şerbet ılık hale gelince kadayıfın üzerine eşit olarak dökülür.
- Arzuya göre tatlınızı ikram ederken, dondurma, Antep fıstığı, kaymak veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…