SPESİYAL KADAYIF TARİFİ 
Malzemeler:

  • Sarma Kadayıf, Bülbül Yuvası ya da Gül Kadayıf Tatlısı
  • 1000 gr. Şeker (5 su bardağı)
  • 1000 ml. Su (5 su bardağı)
  • Limon: 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Tüm şerbet malzemelerini (şeker, su, limon) uygun bir tencereye koyarak kaynatıyoruz.
  2. Orta ateşte şerbeti yaklaşık 30 dakika kaynatıyoruz.
  3. Şerbet damlaları ağırlaşmaya başladığında, uygun kıvama ulaşmış olur.
  4. Şerbet ılık hale gelince kadayıfın üzerine eşit olarak dökülür.
  5. Arzuya göre tatlınızı ikram ederken, dondurma, Antep fıstığı, kaymak veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…