KEMALPAŞA PEYNİR TATLISI TARİFİ
Malzemeler:

  • 1 Paket 150 gr. Kemalpaşa/Peynir Tatlısı
  • Su: 1000 ml. (5 su bardağı)
  • Şeker: 900 gr.  (4,5 su bardağı)
  • Limon: 4-5 damla
  • Tencere: 30-35 cm çapında 20-25 cm derinliğinde tavsiye edilir.

Hazırlanışı:

  1. Su, şeker ve limon suyunu tencerenize boşaltıp ocağınızın altını yakarak üzerine yerleştiriniz.
  2. Şerbeti kaşıkla iyice karıştırıp 1 paket (150 gr.) Kral Kemalpaşa/Peynir tatlısını tencerenize boşaltınız. 10 dk. aralıklarla tatlınızı yavaşça karıştırınız.
  3. Şerbet kaynadıktan sonra ocağınızın altını orta ateşe ayarlayarak 30-40 dk. kaynatıp ocağınızı kapatınız.
  4. 10 dk. dinlendirdikten sonra tatlınız hazırdır.
  5. Not: Arzuya göre tatlınızı ikram ederken, dondurma, Antep fıstığı, kaymak veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!