KEMALPAŞA PEYNİR TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
- 1 Paket 150 gr. Kemalpaşa/Peynir Tatlısı
- Su: 1000 ml. (5 su bardağı)
- Şeker: 900 gr. (4,5 su bardağı)
- Limon: 4-5 damla
- Tencere: 30-35 cm çapında 20-25 cm derinliğinde tavsiye edilir.
Hazırlanışı:
- Su, şeker ve limon suyunu tencerenize boşaltıp ocağınızın altını yakarak üzerine yerleştiriniz.
- Şerbeti kaşıkla iyice karıştırıp 1 paket (150 gr.) Kral Kemalpaşa/Peynir tatlısını tencerenize boşaltınız. 10 dk. aralıklarla tatlınızı yavaşça karıştırınız.
- Şerbet kaynadıktan sonra ocağınızın altını orta ateşe ayarlayarak 30-40 dk. kaynatıp ocağınızı kapatınız.
- 10 dk. dinlendirdikten sonra tatlınız hazırdır.
- Not: Arzuya göre tatlınızı ikram ederken, dondurma, Antep fıstığı, kaymak veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!