KADAYIF TARİFLERİ
Malzemeler:
- 500 gr. KRAL Kurutulmuş Tel Kadayıf
- 1.2 kg şeker (7 su bardağı)
- 1.2 lt. su (7 su bardağı su) /veya aynı miktarda süt
- 3-4 damla limon
- 250 gr. eritilmiş tereyağı/margarin
- İç malzeme: 200 gr. iri öğütülmüş fındık, ceviz ya da Antep fıstığı
Hazırlanışı:
- Tüm şerbet malzemelerini (şeker, su, limon) uygun bir tencereye koyarak kaynatılır.
- Eğer şerbeti süt ile yapacaksanız içine limon suyu ve su ilavesi yapmayınız!
- Şerbet yaklaşık 5 dakika kaynatılır. (Kadayıfın şerbeti daha iyi çekmesi için, şerbetin daha akışkan olması tavsiye edilir.)
- Şerbet 40-50 dakika ılımaya bırakılır.
- Kuru kadayıf önce el yardımıyla uygun bir kâsede küçük parçalara bölünür.
- Bu işlemin ardından kadayıf eritilmiş tere yağı/margarin ile karıştırılır.
- Altı yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısı serilir.
- İç malzemesi (fındık/ceviz/Antep fıstığı) 1. Katman üzerine homojen bir şekilde yerleştirilir.
- Kadayıfın diğer yarısı tepsiye serilir.
- Serme işleminin ardından kadayıfın üzeri altı düz mutfak tahtası ya da başka bir cisimle bastırılır.
- Kadayıf tepsisi 180 °C’ye ayarlanmış fırına yerleştirilir. Altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.
- Kadayıf sıcak şerbet soğuk olacak şekilde şerbet tatlının üzerine dökülür.
- Yaklaşık 1 saat kadar kadayıfın şerbeti çekmesi beklenir.
- Arzuya göre kadayıf tatlınızı ikram ederken, dondurma, Antep fıstığı, kaymak veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 200 gr. tel kadayıf
- 1 su bardağı ceviz
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon
Hazırlanışı:
- Şerbet malzemelerini bir tencereye koyarak 25 dakika kaynatıyoruz.
- Kaynayınca soğuması bir kâseye koyuyoruz.
- Şerbet soğurken tatlımızı hazırlıyoruz.
- Kadayıfı ince ince doğruyoruz.
- Cevizi de doğrayıcıdan geçiriyoruz ve kadayıfla karıştırıyoruz.
- Yufkaları tezgâha üst üste açıyoruz.
- Üçünü birden 8 eşit üçgen şeklinde kesiyoruz.
- Geniş kenarlarına kadayıflı harcı paylaştırıyoruz.
- Sigara böreği gibi sarıyoruz.
- Sıvı yağda börekleri kızartıyoruz ve kevgirle alıyoruz.
- Tatlıyı yağdan çıkarınca soğuk şerbete atıyoruz.
- Tatlımız şerbeti çekince çıkarıyoruz ve servis ediyoruz.
Afiyet olsun…
Malzemeler:
- 350 gr. tel kadayıf
- 2 su bardağı fındık
- 100 gr. tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı Süt
- 2,5 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
- Fındığı iri şekilde kırılır.
- Tel kadayıftan bir parça koparıp baş kısmına kırılmış fındık koyup sarılır.
- Diğer kadayıflar içinde aynı işlemi uygulanır.
- Yağlanmış fırın kabına sarmalar dizilir.
- Sıvı yağ ve erimiş tereyağını karıştırıp kadayıfların üzerine dökülür.
- Yağını çekmesi için 10 dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Şerbet için, süt ve şeker 20 dakika pişirilip ılımaya bırakılır.
- Tatlı fırından çıkarıldıktan sonra ilk sıcağının çıkması beklenir.
- Ardından ılık şerbeti dökülür.
- Tatlı şerbetini çektikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun…