EKMEK KADAYIFI TARİFLERİ
Malzemeler:
- 450 gr. Kral Ekmek Kadayıfı
- 1500 gr. şeker (7,5 su bardağı)
- 1,8 lt. su (9 su bardağı)
Hazırlanışı:
- Şeker kısık ateşte uygun bir tencerede (su konulmadan) karamelize edilir.
- Şeker sürekli karıştırılarak yanmamasına dikkat edilir.
- Belirtilen ölçüde su ilave edilerek karamelize şekerin kaynayan suda tamamen erimesi sağlanır.
- 25 dakika şerbet kaynatılır.
- Hazırlanan şerbetin 1/4’ü ekmek kadayıfının üzerine orta sıcaklıkta kepçe ile gezdirilerek dökülür.
- 15 dk. sonra kalan şerbet hafif ateşle ekmek kadayıfının üzerine dökülerek tamamen emene kadar kaynatılır.
- Tatlı bir saat dinlendirildikten sonra kaymak, dondurma vb. ile servis edilebilir.
Afiyet olsun…