KRAL BÖREK TARİFLERİ
Malzemeler:
- 1 paket 700 gr. Kral Böreklik Yufka
- 200 gr. lor peyniri
- 250 gr. yarım yağlı beyaz peynir
- Yarım demet maydonoz
Sos Malzemeleri:
- 1 çay bardağı zeytinyağı (Ayçiçek yağı)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 200 ml. maden suyu
- 100 gr. tereyağı ya da margarin
- 2 çorba kaşığı sirke
Hazırlanışı:
- Maydonozlarınızı ince ince kıydıktan sonra, lor peyniri ve beyaz peynirle bir kapta karıştırın.
- Yumurtaların sarısını ayırıp, ayrı bir kaba alın.
- Kullanacağınız fırın tepsisinin alt kısmını yapışmaması için, eritmeden önce bir miktar tereyağı/margarin ile yağlayın.
- Börek yapımında kullanacağınız sos için ayrı bir kap alın ve içine yoğurt, yumurta akları, zeytinyağı/ayçiçek yağı, süt, maden suyu, sirke ve eritilmiş tereyağı/margarin ilave edip tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın.
- Hazırladığınız bu sostan yarım çay bardağı kadarını ayırıp yumurta sarıları ile çırpın ve en son börek üzerine sürmek için bekletin.
- 1 adet Kral Böreklik Yufka yaprağını tepsinize yerleştirip üzerine hazırladığınız sostan sürün. Üzerine ikinci yufkayı büzüştürerek koyun ve yine hazırladığınız sostan gezdirin.
- Soslama işlemi bitince hazırladığınız peynirli iç harcını yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde dağıtın. Bu peynirli harcın üzerine 3. yufkayı yerleştirin ve üzerini yine soslayın.
- Kalan diğer yufkaları da yine her birinin arasını bolca soslayarak tepsiye yerleştirin. En üstteki son yufkanın üstüne, yumurta sarısı ile çırpılmış sosunuzu eşit şekilde uygun fırça ile dağıtarak sürün.
- Yufkaları porsiyon isteğinize göre dilimleyip, önceden ısıttığınız 180°C fırında yaklaşık 40 dakika, alt ve üstü kızarana kadar pişirin.
- Sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Not: Aynı böreği ıspanaklı, haşlanmış patatesli, kavrulmuş kıymalı vb. malzemelerle de deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Malzemeler:
- Kral üçgen Yufka (360 gr.)
- 100 gr. lor peynir
- 50 gr. kaşar peynir
- 1 demet taze yeşil soğan
- 1 demet maydanoz.
Hazırlanışı:
- Belirtilen miktarlardaki lor peynir, rendelenmiş kaşar peyniri, doğranmış yeşil soğan ve maydonoz karıştırarak harç malzemesini hazırlayın.
- Harç malzemesini, üçgen yufkanızın geniş tarafını 1 çorba kaşığı kadar doldurup, kenarlara doğru dağıtın.
- Harç malzemesinin kenarlardan çıkmaması için uçları içeri doğru bükün ve uç tarafına doğru sarıp rulo yapın.
- Rulonun uç kısmını su ile ıslatıp ruloya yapışmasını sağlayın.
- Hazırladığınız sigara böreklerin, önceden ısıtılmış kızgın yağda 4-5 dakika boyunca çevirerek kızartın.
- Börekleriniz servise hazırdır.
Notlar:
- Eğer daha hafif börek isterseniz, rulo haline getirdiğiniz börekleri fırın tepsisine dizerek üstlerine yeteri kadar yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu gezdirin.
220 °C’de 20 dakika pişirin. - Aynı böreği haşlanmış patatesli, kavrulmuş kıymalı vb. malzemelerle de deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun…