KRAL BÖREK TARİFLERİ
Malzemeler:

  • 1 paket 700 gr. Kral Böreklik Yufka
  • 200 gr. lor peyniri
  • 250 gr. yarım yağlı beyaz peynir
  • Yarım demet maydonoz

Sos Malzemeleri:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı (Ayçiçek yağı)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 200 ml. maden suyu
  • 100 gr. tereyağı ya da margarin
  • 2 çorba kaşığı sirke

Hazırlanışı:

  1. Maydonozlarınızı ince ince kıydıktan sonra, lor peyniri ve beyaz peynirle bir kapta karıştırın.
  2. Yumurtaların sarısını ayırıp, ayrı bir kaba alın.
  3. Kullanacağınız fırın tepsisinin alt kısmını yapışmaması için, eritmeden önce bir miktar tereyağı/margarin ile yağlayın.
  4. Börek yapımında kullanacağınız sos için ayrı bir kap alın ve içine yoğurt, yumurta akları, zeytinyağı/ayçiçek yağı, süt, maden suyu, sirke ve eritilmiş tereyağı/margarin ilave edip tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın.
  5. Hazırladığınız bu sostan yarım çay bardağı kadarını ayırıp yumurta sarıları ile çırpın ve en son börek üzerine sürmek için bekletin.
  6. 1 adet Kral Böreklik Yufka yaprağını tepsinize yerleştirip üzerine hazırladığınız sostan sürün. Üzerine ikinci yufkayı büzüştürerek koyun ve yine hazırladığınız sostan gezdirin.
  7. Soslama işlemi bitince hazırladığınız peynirli iç harcını yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde dağıtın. Bu peynirli harcın üzerine 3. yufkayı yerleştirin ve üzerini yine soslayın.
  8. Kalan diğer yufkaları da yine her birinin arasını bolca soslayarak tepsiye yerleştirin. En üstteki son yufkanın üstüne, yumurta  sarısı ile çırpılmış sosunuzu eşit şekilde uygun fırça ile dağıtarak sürün.
  9. Yufkaları porsiyon isteğinize göre dilimleyip, önceden ısıttığınız 180°C fırında yaklaşık 40 dakika, alt ve üstü kızarana kadar pişirin.
  10. Sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Not: Aynı böreği ıspanaklı, haşlanmış patatesli, kavrulmuş kıymalı vb. malzemelerle de deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Malzemeler:

  • Kral üçgen Yufka (360 gr.)
  • 100 gr. lor peynir
  • 50 gr. kaşar peynir
  • 1 demet taze yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz.

Hazırlanışı:

  1. Belirtilen miktarlardaki lor peynir, rendelenmiş kaşar peyniri, doğranmış yeşil soğan ve maydonoz karıştırarak harç malzemesini hazırlayın.
  2. Harç malzemesini, üçgen yufkanızın geniş tarafını 1 çorba kaşığı kadar doldurup, kenarlara doğru dağıtın.
  3. Harç malzemesinin kenarlardan çıkmaması için uçları içeri doğru bükün ve uç tarafına doğru sarıp rulo yapın.
  4. Rulonun uç kısmını su ile ıslatıp ruloya yapışmasını sağlayın.
  5. Hazırladığınız sigara böreklerin, önceden ısıtılmış kızgın yağda 4-5 dakika boyunca çevirerek kızartın.
  6. Börekleriniz servise hazırdır.

Notlar:

  • Eğer daha hafif börek isterseniz, rulo haline getirdiğiniz börekleri  fırın tepsisine dizerek üstlerine yeteri kadar yumurta sarısı sürerek susam ve çörek otu gezdirin.
    220 °C’de 20 dakika pişirin.
  • Aynı böreği haşlanmış patatesli, kavrulmuş kıymalı vb. malzemelerle de deneyebilirsiniz.

Afiyet olsun…