KRAL BAKLAVALIK & BÖREKLİK YUFKA TARİFLERİ
Malzemeler:
- 1 paket (800 gr.) Kral Baklavalık Böreklik Yufka
- 150 gr. ceviz veya fırdık içi
- 500 gr. Terayağı/margarin
- 1200 ml. (6 su bardağı) su
- 1200 gr. (6 su bardağı) şeker
- 6-7 damla limon suyu
Hazırlanışı:
- Önce şerbeti hazırlıyoruz.
- Su ve şekeri belirtilen ölçülerde bir tencerede 15-20 dakika kaynatınız.
- Şerbeti ocaktan indirmeden önce 6-7 damla limon suyunu ilave ediniz.
- Baklava yufkalarını döşemeden önce tereyağı/margarini hafif ateşte eritin. Tereyağı kulanıyorsanız üzerindeki köpükleri kaşıkla alarak ayıklayın.
- Yufkaların ölçüsüne uygun tepsinin altını erittiğiniz yağ ile yağlayın.
- Kral Baklavalık Böreklik Yufka’yı ambalajından çıkartarak hafif nemli bir bezin altına koyun. (Böylece çabuk kurumasını önlemiş olursunuz.)
- Tepsiye yerleştirdiğiniz yufkaları her üç yaprakta bir yağlayarak tepsiye yerleştirin.
- Bu işlemi 15. yaprağa kadar sürdürün.
- Hazır çeviz ya da fındık içinin yarısını homojen bir şekilde yufkanın üzerine serin.
- Tekrar her üç yaprakta bir yufkaları yağlayarak 30. yaprağa kadar bu işleme devam edin.
- 30. yaprakta kalan ceviz/fındık içini homojen bir şekilde yufkanın üzerine serin.
- Kalan yufkaları 3 yaprakta bir yağlayarak tepsiye yerleştirin.
- İsteğe göre kesim yaptıktan sonra kalan yağı ılık bir biçimde yufkanın üzerine fırça ya da kaşıkla dökün.
- 10-15 dakika tepsiyi dinlendirin.
- 180-200 °C’de önceden ısıtılmış olan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Üstü kızaran tatlının altını kontrol edin, eğer altı yeterince pişmemişse tepsiyi ocak üstünde gezdirerek pişirebilirsiniz.
- Fırından çıkarttığınız baklavaya soğuk şerbeti dökün.
- Bir süre dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!